Studio / 4,5 minute read door Ferry de Gier

6 vragen aan Lisa, ons nieuwe ontwerptalent

Lisa het nieuwe ontwerptalent bij Evers + de Gier

Evers + de Gier mag weer een nieuw ontwerptalent verwelkomen. Leuk dat je er bent Lisa! Lisa is student Grafisch Ontwerp aan de Willem de Kooning Academie hier in Rotterdam en komt ons team de komende 5 maanden versterken! We stellen haar graag aan jullie voor!

‏Hoi Lisa, wat deed je vóór Evers + de Gier?

‏Ik zit momenteel in mijn derde jaar Grafisch Ontwerp aan de Willem de Kooning Academie, hier in Rotterdam. Ik ben na de havo meteen naar de kunstacademie gegaan. Ik voelde me weer een ontzettende brugpieper toen ik met mijn zestien jaar op het HBO belandde en op kamers ging. Inmiddels kijk ik verwonderd terug op de afgelopen twee en een half jaar die gevoelsmatig voorbij gevlogen zijn en vind ik het een luxe om zo jong af te mogen studeren.

 

Lisa Maes ,‏“Faded away, a confrontation with the existing apathy towards refugees”

 

‏Kun je wat van je werk laten zien?

Dit flipbook maakte ik vorig jaar als conclusie van mijn research naar het medialandschap binnen de vluchtelingencrisis. Tijdens dit kwartaal werden we door middel van korte opdrachten uitgedaagd om onze positie binnen het thema te bepalen en deze uit te dragen.

‏We zeggen allemaal geshockeerd te zijn door de verschrikkelijke beelden die we dagelijks te zien krijgen, maar in hoeverre raken deze ons nu echt? Het lijkt alsof deze beelden net zo snel wegvagen in onze gedachten als dat ze er verschijnen. Dit vond ik iets om bij stil te staan. Ik heb dit proces geprobeerd te visualiseren door deze beelden letterlijk te laten vervagen wanneer je het boekje “flipt”, wanneer het ene beeld compleet weggevaagd is verschijnt er een nieuw beeld en begint dit proces opnieuw.

Stagiair bij Evers + de Gier. Wat sprak je aan?

Ik ben heel nieuwsgierig aangelegd en zie een uitdaging in het onbekende. Identity design is een groot deel van het vak, maar hier wordt binnen mijn opleiding nauwelijks aandacht aan besteed. Ik wilde mijn stage onder andere benutten om een nog niet aangepakte fascinatie om te zetten tot een leerproces waarbinnen ik ontdek of/waar mijn krachten hierbinnen liggen. De typografische, simpele en duidelijke esthetiek van jullie werk spreekt mij aan en jullie werkwijze daagt mij, zoals hierboven genoemd uit. Verder was ik op zoek naar een kleine studio om zo volwaardig mogelijk mee te kunnen draaien en te zien wat er allemaal bij het hebben van een studio komt kijken.

Wat vind je nou echt leuk om te doen binnen het ontwerpvak?

‏Ik vind het heel erg tof om maatschappelijke, complexe themas te vertalen naar een helder, simpel ontwerp wat tot meerdere lagen van de bevolking spreekt en iets teweeg brengt. Ik vind het belangrijk dat mijn werk meer doet dan alleen ter decoratie dienen.

Waar krijg jij inspiratie van?

‏Een ontwerper wiens werk mij eindeloos blijft boeien is Michiel Schuurman. Ik voel altijd een bepaalde soort frustratie wanneer ik zijn werk voorbij zie komen. Ik begrijp nooit goed hoe het in elkaar zit en dat vind ik tof, motiverend en ergens ook heel vervelend tegelijk.

6 vragen aan lisa inspiratie Michiel Schuurman
Michiel Schuurman, Hofstede Slideshow

 

Al grootse plannen voor na je stage?

Zodra mijn tijd er bij jullie op zit begin ik aan mijn minor. Ik ga de minor Critical Studies volgen en wil mijzelf hierbinnen verder ontwikkelen tot een kritische ontwerper die zich bezighoudt met sociale themas. Na mijn minor begint mijn afstudeertraject. Ik heb nog geen idee hoe dit eruit zal gaan zien. Wat ik erna ga doen zie ik dan wel. Aangezien ik 20 ben als ik afstudeer zit ik er aan te denken om nog verder te studeren. Het lijkt me dan tof om me meer op editorial design en typografie te richten aangezien ik binnen mijn huidige opleiding vooral mijn conceptueel denkvermogen ontwikkel en dit een mooie aanvulling zou zijn. Voornamelijk technische verbreding dus eigenlijk. Maar, misschien wordt het een master en wil ik investeren in mijn theoretische achtergrond. Ik weet het niet!

Lisa is Helvetica

Het lettertype de Helvetica

 

Dan zullen we eindigen met een wat luchtigere vraag. Welk lettertype zou je zijn?

Een quiz op www.creativebloq.com vertelde mij dat ik Helvetica zou zijn, om de volgende redenen: “Classic and reliable, you’re picky about design. Clean and streamlined, you don’t get bogged down in detail or decoration. Versatility and simplicity is key, and you’re the master of both.” Als blondine van 1.78m besloot ik me hier maar braaf bij aan te sluiten, dankjewel creativebloq.

Lisa welkom heten? Dat vind ze leuk! Stuur een mailtje naar lisa@eversendegier.nl

Of bekijk meer werk van Lisa op:
www.lisamaes.com

Ferry de Gier


06 305 535 64

Eerdere stories