15/7/2024

Evers + de Gier is Webflow Professional Partner!

We zijn supertrots dat we officieel zijn geaccrediteerd als Webflow Professional Partner! Klinkt leuk, maar wat betekent het?

Ten eerste is het een erkenning van de kwaliteit van ons werk en de kennis van het team. Je krijgt dit keurmerk niet zomaar. We moesten onze Webflow sites indienen, ze laten beoordelen en aantonen dat we kennis van zaken hebben, bijvoorbeeld op het gebied van toegankelijkheid.

Daarnaast krijgen we als Partner toegang tot exclusieve kennis, trainingen en ondersteuning van Webflow. Niet alleen leuk voor ons als Webflow nerds, maar ook voor onze klanten, omdat we daardoor vooroplopen met de nieuwste standaarden en technieken.

Web-wattes?

Webflow is een online platform dat ontwerpers in staat stelt om websites te ontwikkelen zonder dat er kennis van code nodig is. Het is eigenlijk een soort ‘visueel coderen’, want aan de achterkant komt er gewoon nette HTML en CSS code uit! Het combineert de vrijheid van een ontwerpprogramma met de kracht van een volledig functioneel CMS (Content Management Systeem).

Waarom een site in Webflow bouwen?

Voor ieder project overwegen we zorgvuldig welk CMS het beste is voor jouw project. Dat kan dus Webflow zijn, of bijvoorbeeld WordPress of Statamic. Hier een aantal voor- en nadelen van Webflow:

  • Kleine tot middelgrote websites: Voor kleine organisaties of start-ups is Webflow vaak ideaal. Het biedt voldoende functionaliteit zonder de complexiteit van custom code, en je kunt snel en kostenefficiënt aanpassen en opschalen.
  • Visuele ontwerpvrijheid: Met Webflow kunnen we als ontwerpers volledig unieke, pixel-perfecte websites maken zonder beperkingen. Met ons oog voor detail kunnen we helemaal losgaan, bijvoorbeeld met toffe animaties en interacties! Zo komt jouw branding maximaal tot zijn recht.
  • Korte lijntjes: Bij een Webflow-site schakel je direct met ons, de ontwerpers (en dus ook ontwikkelaars). We kunnen makkelijk aanpassingen of toevoegingen maken aan de website, zonder tussenkomst van een derde partij.
  • Gebruiksvriendelijk CMS: Webflow heeft een visueel CMS, dat wil zeggen dat jij de content direct op de pagina kunt aanpassen. Je klikt gewoon op wat je wilt veranderen, geen gedoe met ingewikkelde systemen.

Klinkt goed toch? Maar misschien heb jij een complexer vraagstuk. Dan kan het soms beter zijn om te bouwen op WordPress of Statamic. Daarvoor werken we met onze vaste development partners.

  • Grote complexe websites: Voor grote websites of e-commerce platforms kan het verstandig zijn om een gespecialiseerde ontwikkelaar in te schakelen. Bijvoorbeeld als je website een grote doorzoekbare database aan informatie heeft.
  • Integraties: Verwacht je dat je website moet integreren met complexe backend-systemen of andere integraties? Of wordt het een intranet met accounts? Dan bouwen we bijvoorbeeld op een flexibel systeem als Statamic.
  • Schaalbaarheid: Wanneer je verwacht dat je website snel zal groeien en veel verkeer zal moeten verwerken, kan een externe developer zorgen voor een schaalbare en robuuste oplossing.
  • Modulariteit: De websites die we bouwen met onze development partners zijn altijd modulair opgebouwd. Zo kun je zelf nieuwe unieke pagina’s aanmaken met herbruikbare blokken. Dit is in Webflow helaas nog niet mogelijk.

Zin om aan de slag te gaan?

Wij kunnen niet wachten om als Webflow Partner weer aan de slag te gaan met het volgende project. Kan jouw organisatie een nieuwe site gebruiken? Of wil je meer weten over Webflow? Neem dan gerust contact met ons op.

Klaar om impact

te maken?

Neem contact op