Work / door Koen Evers

Startup Schluss kiest Evers + de Gier voor merkidentiteit

Het open en gesloten oog, de essentie van startup Schluss

Het open en gesloten oog, de essentie van startup Schluss

‘Schluss. Basta. Stop. Het is tijd voor een ander internet. Een internet waar je zelf bepaalt welke informatie je deelt. Met wie en voor hoelang. Jij bent de baas!’

Met deze prikkelende insteek kwamen Marie-Jose Hoefmans en Bob Hageman, de mensen achter de startup Schluss naar ons toe. Ze verbaasden zich al langere tijd over de hoeveelheid informatie die internetbedrijven van ons hebben – en de macht die het hen geeft. Als reactie daarop ontwikkelden ze Schluss. Een app waarmee jij de controle over je persoonlijke gegevens terugkrijgt. Jij bepaalt zelf wie welke gegevens krijgt en hoe uitgebreid of summier deze zijn. Later kun je de data ook weer wissen als je dat wilt. Helemaal of gedeeltelijk. Bij iedereen, een specifieke groep, een persoon of misschien wel een heel bedrijf.

Game on

Evers + de Gier is al vanaf een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van de app. De start voor een nieuwe merkidentiteit was het organiseren van een brainstorm om tot een pakkende naam te komen: Schluss! Samen met merkstrateeg Bert Rorije bedachten we een duurzame strategie om Schluss op de markt te brengen. We ontwikkelden een totale merkidentiteit waarin een oog –  open en dicht – de hoofdrol speelt. Ook hebben we Mausbaus gevraagd voor de online illustraties. Zijn stijl past perfect bij het gevoel dat Schluss moet uitstralen.

Loginscherm van startup Schluss

Het Schluss inlogscherm

Het begin is er!

De volgende fase is de ontwikkeling van de online uitingen. Op dit moment zijn we druk bezig met de website van Schluss. Die moet snel online komen want daar komt het verhaal van Schluss op te staan en de eerste betaversie van je online adresboekje. Dit alles om de investeerders zo goed mogelijk de potentie van het product te laten zien. Maar daar stopt het niet. Daarna gaan we meteen verder met de ontwikkeling van de app, het product waar het uiteindelijk echt allemaal om draait.

Op de hoogte blijven van startup Schluss of meedoen?

Check www.schluss.org of bekijk de volledige projectcase

Koen Evers


06 267 998 64

Eerdere stories