Studio / door Kevin Rutten

6 vragen aan Kevin, onze nieuwe UX afstudeerder!

Evers + de Gier mag weer een nieuw ontwerptalent verwelkomen. Leuk dat je er bent Kevin! Kevin is student Communicatie & Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam en komt ons team de komende 4 maanden versterken! We stellen hem graag aan jullie voor!

‏Hoi Kevin, wat deed je vóór Evers + de Gier?

Voordat ik bij Evers + de Gier begon met afstuderen zat ik in het derde jaar van mijn studie Communicatie & Multimedia Design. Bij mijn opleiding word ik opgeleid tot het ontwerpen van interactieve producten, waarin ik mijzelf focus op digitale producten zoals websites en andere digitale belevingen. Voordat ik begon aan CMD begon zat ik nog heel braaf op de HAVO.

Een re-design van SeniorWeb, Kevin Rutten

Kun je wat van je werk laten zien?

Ja hoor, dit is een ontwerp dat ik heb gemaakt voor SeniorWeb, een website waar ouderen en minder digitaal begaafde mensen naartoe kunnen om informatie te vinden over bijvoorbeeld het instellen van hun mail of andere computer gerelateerd zaken. Voor de website heb ik een re-design gemaakt voor visueel beperkte mensen, aangezien zij ook het recht hebben om zichzelf te kunnen navigeren over een website net als wij.

Stagiair bij Evers + de Gier. Wat sprak je aan?

Ik kwam Evers + de Gier tegen in mijn zoektocht naar een afstudeerstage en wat mij direct opviel was de stijl van vormgeving, die is functioneel en minimalistisch. Dit zijn dingen die ik ook erg belangrijk vind in een ontwerp. Het eerste gesprek met Ferry en Koen was zó positief dat ik niet meer verder hoefde te zoeken. Evers + de Gier is een kleiner bureau waar ik veel ervaring op kan doen voordat ik definitief het werkveld in ga.

Waar krijg jij inspiratie van?

Zelf hou ik enorm van uitingen die je direct overtuigen. Dit kan door middel van vormgeving, fotografie of beide zijn. Het moet een experience creëeren die ’t m gewoon doet. Ik hou hierbij van minimalistisch ontwerp met strakke bijpassende foto’ s, ik hou onder andere heel erg van het magazine Cereal. Het gebruik van typo en fotografie is echt geweldig.

Rich Stapleton, Cereal Magazine

 

Al grootse plannen voor na je stage?

Ja! Sinds kort ben ik trots eigenaar van een oude Volkswagen T3 bus uit ’82. Het plan is om deze na mijn stage helemaal op te knappen en ermee door Europa te trekken! 
 

Oja, de bus heet Brum.

Het lettertype Helvetica Neue

 

Dan zullen we eindigen met een wat luchtigere vraag. Welk lettertype zou je zijn?

Als toekomstig UX designer en Apple liefhebber moet ik wel het lettertype Helvetica nemen. Het is een tijdloos en functioneel font dat altijd werkt.

Kevin welkom heten? Dat zal hij zeker leuk vinden! Stuur een mailtje naar kevin@eversendegier.nl

Of bekijk meer werk van Kevin op:
www.kevinrutten.nu

Kevin Rutten


Eerdere stories