Nieuws / door Ferry de Gier

Fotograaf Henk Tas schiet cover Puntkomma

Rechts het beeld dat Henk Tas maakte voor Puntkomma

Rechts het beeld dat Henk Tas maakte voor Puntkomma

Na een special over stadmaken en stadslab een nieuwe editie van Puntkomma met uiteenlopende artikelen. In dit nieuwe nummer een interview met de Rotterdamse kunstenaar Henk Tas. Sinds het begin van de jaren tachtig is fotografie opvallend aanwezig in Rotterdam en Henk Tas is een belangrijke exponent van een voor Rotterdam kenmerkende stroming, de geënsceneerde fotografie.

Henk Tas en de Puntkomma

Het werk van Henk Tas is over de hele wereld geëxposeerd en verkocht. Elvis, Disney, lp’s en allerlei ander, voornamelijk, Amerikaanse prullaria zijn de inspiratiebronnen voor zijn werk. Zijn atelier staat er vol mee. Voor de Puntkomma heeft hij daarom ook geput uit zijn enorme collectie en een beeld gecreëerd in zijn kenmerkende stijl. Als je goed naar de cover kijkt zie je hem tussen de auto en het Disney figuurtje staan.

Over Puntkomma

Puntkomma is een tijdschrift over kunst en cultuur in Rotterdam en beschrijft en analyseert culturele verschijnselen in de stad op een positief-kritische manier. De gratis magazine is te vinden bij tientallen adressen in de stad. Ook worden de artikelen gearchiveerd op de vernieuwde website. Evers + de Gier is vanaf het begin betrokken bij de Puntkomma en verantwoordelijk voor de branding van de Puntkomma.

Benieuwd naar deze editie? Kom langs voor een kopje koffie op onze studio, kun je meteen een exemplaar meenemen!

www.puntkomma.org

Ferry de Gier


06 305 535 64

Eerdere stories