Geen categorie / 2 minute read door Koen Evers

Sterke groei bezoekersaantallen Verborgen Tuinen Festival 2017

Met de herfst voor de deur is het een mooi moment om nog een laatste keer terug te blikken op een zeer zonnig weekend in juni. Ik heb het natuurlijk over de 17e editie van het Verborgen Tuinen Festival. Een groen weekend waarin tuineigenaren door heel Rotterdam hun tuinen open stellen voor bezoekers.

25% meer bezoekers!
En wat een succesvol weekend is dat geweest voor Verborgen Tuinen. De bezoekersaantallen zijn gegroeid met 25%. 25,04% om precies te zijn! Een mooie bekroning op het harde werken.

Voor de lange termijn
Vier jaar geleden zijn wij gevraagd om samen met Verborgen Tuinen de nieuwe koers te bepalen. In die afgelopen jaren hebben we de focus verlegd van alleen maar print naar ook een goede online zichtbaarheid. Tevens wilden we ook een jongere doelgroep aanspreken. Verborgen Tuinen werd actief op social media, en in 2016 hebben we een website ontwikkeld die echt inspeelt op de behoeftes van de doelgroep. Zo kan je alle deelnemende tuinen bekijken, aangeven welke jouw favorieten zijn en die tuinen vervolgens uitprinten als routekaart.

Grote online groei
Dit jaar hoopte we stiekem al op een sterke groei in bezoekersaantallen. We zagen al een flinke stijging in de bezoekersaantallen op de Facebookpagina en de website, en het weer was ook fantastisch! Een leuke extra vermelding is dat het festival ook dit jaar weer meer is bezocht door jongeren. Een van de belangrijkere doelstellingen.

Wij zijn trots op het resultaat, en trots op de samenwerking met het Verborgen Tuinen team. We hopen nog vele jaren te mogen werken aan dit unieke festival in Rotterdam.

Koen Evers


06 267 998 64

Eerdere stories