Work / door Ferry de Gier

Verborgen Tuinen Weekend komt eraan!

Een groene ontdekkingsreis

Het Verborgen Tuinen weekend staat weer voor de deur! Op zaterdag 11 en zondag 12 juni stellen tientallen eigenaren van Verborgen Tuinen hun tuin open voor het grote publiek. Een unieke kans om áchter heggen en schuttingen te gluren en een verrassend groene kant van Rotterdam te ontdekken. Ook dit jaar heeft Evers + de Gier alle uitingen verzorgd. Nieuw dit jaar is de website waarop je je eigen groene-route kunt samenstellen. Klik op het hartje en voeg de tuin toe aan je groene ontdekkingsreis.

Onze favorieten!

Doordat er zoveel moois te zien is snappen we best dat je door de takken de tuin niet meer ziet. Ha! En daarom delen we hier onze persoonlijke top 3.

  • CHIBB House #8. In dit kashuis op Heijplaat leeft en werkt een gezin dat meedoet aan een duurzaam experiment. Het huis is grotendeels zelfvoorzienend en heeft een zeer bijzondere, hangende tuin.
  • Dakakker #45. In deze hoogste moestuin van de stad geniet je van een fantastisch uitzicht én heerlijk eten. En als je dan toch al in het gebouw bent, klop eens aan bij studio 506 voor een kopje koffie!
  • Rotterdamse Munt #27. Een bijzondere buurttuin, middenin de stad met 100 soorten kruiden en eetbare bloemen.

 

160622eversdegier_113

Verborgen Tuinen & een onze studio-jungle

De organisatie achter Verborgen Tuinen staat voor een samenleving met actieve bewoners die verstandig omgaan met het klimaat. ‘Het Verborgen Tuinen Weekend demonstreert dat de stad Rotterdam, en zijn omliggende woonwijken, een aantrekkelijke city lounge kan zijn voor bewoners en bezoekers.’
Ook onze studio heeft een groene dimensie gekregen sinds de samenwerking met Verborgen Tuinen. Eén van de organisatrices heeft persoonlijk ons kantoor omgetoverd van een ware office-jungle. Super nice! Bedankt HenneH!

Bijzijn is groen zien!

Voor Verborgen Tuinen 2016 heb je een toegangsbewijs nodig. Het hele weekend tuinen bezoeken kost je €3,- en met de Rotterdampas gaat er nog een eurootje vanaf. Op de website zie je een overzicht met alle voorverkoopadressen.

 

Ferry de Gier


06 305 535 64

Eerdere stories